Single post

Sterfte onder dieren door plastic tasjes

De kolonie albatrossen die broeden op het Midway atol in de inktvisjeStille Oceaan vliegen weken over de oceaan op zoek naar voedsel voor hun kuikens. Ze zijn vooral op zoek naar inktvisjes. De plastic tasjes die in de oceaan belanden lijken voor de albatros verdacht veel op inktvis. Hierdoor krijgen de jongen veel plastic gevoerd, waardoor ze sterven door ondervoeding, uitdroging en verstopte ingewanden. Jaarlijks sterft 40% van de 500.000 kuikens die geboren worden.

Noordzee

Maar ook in de Noordzee sterven veel dieren door plastic afval. Zo ziet bijvoorbeeld de Noordse Stormvogel vrijwel alles aan voor voedsel. En dus verorbert hij menig stukje plastic, met alle nare gevolgen van dien.

De maaginhoud van de Noordse Stormvogel wordt gezien als een goede graadmeter voor de hoeveelheid plastic in de zee. Van alle vogels die dood aanspoelen heeft 95% gemiddeld 30 stukjes plastic in zijn maag.

Gooi je afval dus altijd in de prullenbak. Geen prullenbak? Of is hij vol? Neem je afval mee naar huis en gooi het daar weg.

 

Bron: plastictasvrij.nl

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes