Single post

Stop de plastic soep

De mensheid dumpt jaarlijks zo’n 90 miljoen ton plastic in de help-the-earthoceanen. Maar gelukkig grijpen veel organisaties steeds vaker naar duurzamere productiemethoden.

Diverse initiatieven van fabrikanten tonen aan dat zij bereidwillig zijn om hiervoor nieuwe technologieën te ontwikkelen.
Wat hebben zij tot nu toe bedacht om plastic vervuiling tegen te gaan?

Bioplastic

Dit product wordt gewonnen uit restproducten van de agrarische industrie, dierlijk vet en mais. Het materiaal is biologisch afbreekbaar.

Slim design

Producenten van verpakkingsmateriaal gaan steeds slimmer te werk, waardoor er minder overbodig plastic wordt gebruikt.

Cradle-to-cradle

Bedrijven proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Hierdoor gaan tijdens het productieproces zo min mogelijk afvalstoffen verloren. En aan het einde van zijn levensduur wordt het product weer (volledig) hergebruikt.

3D-printers

Er bestaan verschillende initiatieven om plastic te hergebruiken als bronmateriaal voor nieuwe 3D-geprinte producten. Kijk maar eens naar het goede idee van Dave Hakkens.

Koffiebekers met zaden

Om het afval van zo’n 146 miljard wegwerpbekertjes per jaar te verminderen, bedacht een Amerikaanse student het volgende idee. De bekertjes van ’Reduse. Reuse. Grow’ zijn niet alleen gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar materiaal, maar bevatten ook zaden die zorgen voor nieuwe bomen en struiken.

Milieuvriendelijke waterbekertjes

In Nederland is het een aantal bedrijven gelukt om het ouderwetse waterbekertje nieuw leven in te blazen. Nederland beschikt tenslotte over prima drinkbaar kraanwater van hoge kwaliteit en zuiverheid.
Door een modieus design, milieuvriendelijke materialen en een gerichte marketing op een trendy publiek, gaan zij nu succesvol de strijd aan met plastic gebotteld drinkwater uit de supermarkt.

Bron: http://blogs.3ds.com/netherlands/technologieen-tegen-plastic/

LEAVE A COMMENT

theme by teslathemes